KUPUJE LI HDZ VRIJEME AMANDMANIMA DRŽEĆI NA APARATIMA ZA OŽIVLJAVANJE KOALICIJU S MILANOM BANDIĆEM UOČI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA ALI I PRED PARLAMENTARNE – INFLACIJA AMANDMANA, POVLAČENJE AMANDMANA.. NEĆE GUP..


Naš gradonačlenik je unatoč napetosti i odgađanjima čini se uvjeren u HDZ-ovu podršku GUP-u. HDZ je podnio 15 amandmana a amandmani znače odgodu donošenja GUP-a dok se o amandmanima ne izjasni Ministarstvo graditeljstva. S druge strane prevladava dojam da nitko u HDZ-u nije spreman snositi odgovornost za posljedice koje bi mogle nastati prihvaćanjem ili pak neprihvaćanjem GUP-a. Suradnja s gradonačelnikm Bandićem jedan je od faktora koji je presudio izbore za predsjednika države.

Povučenim (njih 71) amandmanima gradonačelnika planiralo se širenje groblja na Mirogoju, a HDZ park u Sigetu prenamjeniti iz zelene u mješovitu poslovnu zonu..većina amandmana predviđala je pranamjenu zelenih površina u mješovitu, stambeno poslovnu.Gornja Dubrava bi tako u Aveniji Gojka Šiška dobila nove stambeno-poslovne zgrade. Kennedyjev trg trevo bi dobiti podzemnu garažu (nedostaje parkirnih mjesta, tu je3 Ekonomski fakultet i maksimirski stadion ) kao i trg Franje Tuđmana. Još jedna garaža trebala bi niknuti u sklopu stambene gradnje prenamjenom parkinga kod Doma sportova. Javna gradska površina kod Miraarske preralsa bi u pretežno stambenu. Crkva koja se trebala graditi na Savici „preselila“ bi se uz savski nasip.Gradonačelnikov klub predlaže također iz zelene u mješovitu zonu pretvoriti područje oko donje postaje sljemenske žičare u Gračanskom dolju.Što bi se gradilo prenamjenom zelenog prostora u ulici Medveščak u mješovitu zonu?.. Umjesto sportskih igrališta poslovne zone, na Zelengaju zelene površine u stambenu namjenu, livada uz KBC Sestre Milosrdnice u mješovitu zonu..

Sami amandmani zapravo čini se nisu ništa doli trgovina parcelama i pogodovanje poznatim investitorima. Donošenje pa i provedba dinamikom.. baš kao i kapitalna ulaganja u našem gradu “iz šupljeg u prazno”. No ne zavaravajmo se puno je toga po onoj “kruha i igara”..