Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Ministri Beroš i Božinović preporučili – stariji ne bi trebali izlaziti


Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Ministri Beroš i Božinović preporučili – stariji ne bi trebali izlaziti organizira se sustav podrške. Apelira se na starije da ne napuštaju svoje domove izuzev samo u slučajevima nužde.

Do sada ja ukupna brojka zaraženih korona virusom 65. “Epidemiološka je slika u ovim okolnostima i nadalje vrlo dobra i napraviti ćemo sve da ostane takva i u budućim danima. Međutim,izvjesno je u budućim danima, s  obzirom na epidemiološku karakteristiku ove epidemije, da broj oboljelih u Hrvatskoj može rasti”, istaknuo je ministar Beroš.

Apeliralo se na starije građane i kronične bolesnike da ostanu u kućanstvima i izlaze samo u slučajevima nužde, a što ovim putem i mi činimo kako bismo rizik od obolijevanja sveli na minimum.

Nadalje najavljeno je kako će se u sklopu Stožera organizirati dostava lijekova te da se radi na organizaciji dostave hrane.

Grad Zagreb otvorio je punkotve za pregled osoba pod sumnjom na koronu.To su izdvojene ordinacije za pregled bolasnika pod sumnjom na koronu. Odrinacije rade 24 sata dnevno.

OVO SU LOKACIJE:

- Dom zdravlja Zagreb – Centar, Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22, Laginjina 16

- Dom zdravlja Zagreb – Istok, Hirićeva 1, Grižanska 4

- Dom zdravlja Zagreb -Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11, Park stara Trešnjevka 3

Dragi naši roditelji, bake, djedovi, tete, susjedi čuvajte svoje zdravlje i ostanite nam dobro.