PREDSJEDNIČKI IZBORI SU IZA NAS – HSU JE SPREMAN SUDJELOVATI U PROMJENAMA


Umirovljenici Republike Hrvatske ali i njihovi simpatizeri koji su na svoje pravo odgovorili izlaskom na netom održane izbore pokazali su da su nezaobilazna ako ne i ključna poluga u političkom životu Hrvatske. HSU se zahvaljuje svima onima koji su svoj glas dali za promjene, nadajući se kako će se iste dogoditi i u našem gradu.

U Zagrebu je naš kandidat, pobjednički kandidat Zoran Milanović, osvojio 220.000 glasova među kojima je značajan broj onih umirovljeničkih. Iako se predizborna kampanja za izbor predsjednika/ce na žalost nije dotakla umirovljeničkih tema i problema, djelomično i zbog ingerencija stavljenih predsjedniku u dužnost, ipak smo mišljenja da je i sam institut predsjednika, onaj koji svojom riječju i djelom pokazuje pravac razmišljanja i djelovanja u područjima koji su od većeg interesa za one u zlatnoj dobi. Smatramo, dakle, da su umirovljenici nezaobilazan partner ali i tema kojom se ozbiljno i kontinuirano treba baviti.

Oni su oni koji su „sagradili“ Gredelj, Paromlin, Badel, radili na „donjogradskom bloku“ kao trajnom čimbenikom identiteta grada ali i središtem ugostiteljskih, turističkih i poslovnih zbivanja. Izgradnja Kongresno-poslovni centar, prenamjena i razvijanje prostora Velesajma, projekt plavo-zelene Sesvete, Sveučilišna bolnica, oživljavanje kapusa Borongaj, prenamjena bivše vojne bolnice u Vlaškoj, Sljemenska žičara (kojoj se cijena koštanja ne nazire)… vrtići, domovi za starije, palijativna skrrb, briga o oboljelima od Alzheimera sve je to negdje ostalo najviše na praznim obećanjima te „presipanju iz šupljeg u prazno“ naše lokalne vlasti (ali prazna obećanja „pojela“ su značajan dio naših proračunskih sredstava). O tome koliko dugo gledamo hrpetine otpada na našim ulicama ne vrijedi još jednom spominjati.

Kako će se rezultati za izbora predsjednika reflektirati na situaciju u Gradu Zagrebu? Ima li naš gradonačenik još uvijek povjerenje svojih sugrađana? Žele li naši sugrađani baš ovaj i ovakav način upravljanja gradom s našim novcima. Glasovi birača su potvrdili da ovakva politika ne prolazi. Ispravne motive, energiju unatoč godinama, iskustvo i znanje iskoristimo i od naših djedova, baka, očeva, majki…

Gospodine Predsjedniče, ruku uz ruku HSU grada Zagreba Vas prati i podržava na putu Hrvatske u bolje, pravednije sutra, na putu koji nije od danas, nije od jučer… Čestitamo na izbornoj pobjedi.

image0 image1