U ime Kluba HNS HSU Potpredsjednica kluba D.Vukadin otvorila je raspravu po točci Dnevnog reda


U ime Kluba HNS HSU Potpredsjednica kluba D.Vukadin otvorila je raspravu po točci Dnevnog reda

Prijedlog odluke o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada

images-300x139

Klub zastupnika HNS HSU je stava da je potrebno obnoviti pročelja višestambenih zgrada no ne slaže se s modalitet predloženim ovom odlukom iz slijedećih razloga.

ČLANKOM 4. REGULIRANO JE ŠTO SVE NE ULAZI U OBNOVU PROČELJA:            

¨       ZAHVATI OBNOVE NA KROVU

¨       STOLARSKI I BRAVARSKI ELEMENTI – PROZORI VRATA

¨       SANACIJE KAPILARNE I/ILI TEMELJNE VLAGE

Uz ovako značajna ulaganja smatramo kako se kod procjene stanja mora utvrditi ukoliko su oštećenja krova, prozora, vrata i vlaga uznapredovali da se isti moraju sanirati u tijeku samog postupka. NISMO DOVOLJNO BOGATI DA RADI NEGATIVNE EMISIJE S KROVA ILI IZ ZEMLJE KROZ PAR GODINA SANIRAMO OŠTEĆENU NOVU FASADU. A ČINJENICA JE DA JE, OSOBITO U CENTRU GRADA, PROBLEM KOMPLEKSAN I UKLJUČUJE SVE SPOMENUTE ELEMENTE.

Tko su članovi povjerenstva iz članka 5. predložene odluke/ što je sa suvlasnicima u smislu sudjelovanja u radu povjerenstva i odlučivanju i oni snose značajan dio troškova?

Djelokrug rada povjerenstava ne uključuje procjenu razine oštećenja krova, prozora, vlagu. na radnim tijelima rečeno je da će se o tome odlučivati, odnosno o visini oštećenja tko, kada i o čijem trošku?

Planirani sredstvima se na ovakav nazovimo površan način može obnoviti koliko pročelja s planiranih 30 milijuna. Na jednoj od rasprava radnih tijela jedan zastupnik je izjavio kako je to samo „eto da ih malo zamažemo.“ Mislim da nije potrebno da našim građanima mažemo oči ovakvim odlukama jer ih u konačnici mažemo sami sebi, zaključila je Vukadin.