UMIROVLJENIČKA PATROLA – NOVA AKTIVNOST HSU-a GRADA ZAGREBA


Od ove jeseni Gradska organizacija Grada Zagreba, kao novi vid suradnje s građanaima, uvela je Umirovljeničku patrolu. Detektiranje problema, razgovror sa sugrađanima i podrška u rješavanju istih ideja vodilja je ove aktivnosti, aktivnosti nas najstarijih građana našeg grada. Osjećamo se pozvanim raspravljati o svakom problemu koji nas muči jer mi i smo svojim radom i stvaranjem sudjelovali u svemu onome što je Zagreb danas.

Danas smo u Brkljačićevoj ulici (u Željezničarskoj koloniji) čiji stanari su kontinuirano izloženi naplati kazni za parkiranje. Kolonija je zaštićeni spomenik kulture, ulice imaju jednaki problem no kazna se, za sada, naplaćuje samo stanarima ove ulice ukoliko vozila ostave ispred svojih domova. Nema označenih parkirališnih mjesta, nema prometnog znaka koji bi upozorio na zabranu parkiranja a kazne stižu svakodnevno. Po uputi lokalnih vlasti rečeno je da parkiramo na označenim mjestima za parkiranje a nama najbliže je kod Dinamovog stadiona, žale se stanovnici spomenute ulice.

Problem je k tome još veći zbog blizine nogometnog  i tenis igrališta na koje roditelji dovoze i odvoze svoju djecu na treninge, te gužve postaju još veće. Tada na teren izlazi policija/komunalni redari koji dijele kazne.

O ovom problemu će danas raspravljati vjeće Mjesnog odbora Makisimirska naselja, na svojoj izvanrednoj sjednici.